WERKSCHOENEN VOOR BREDE VOETEN ELTEN SAFEGUARD

Werkschoenen voor brede voeten

De ELTEN SAFEGUARD werkschoenen voor brede voeten zijn bij uitstek geschikt voor mensen die erg brede, volumineuze voeten hebben en werkschoenen moeten dragen. Heeft u brede voeten en heeft u problemen om geschikte werkschoenen te vinden? Dan is de ELTEN SAFEGUARD collectie wat voor u. Protectxxl.nl gebruikt deze werkschoenen met name voor problemen door extreem brede voorvoeten. De zogenaamde “zesteens” voet. Het probleem is dat de voorvoet in deze gevallen erg vierkant is, waar de voorvoet normaal rond loopt. In de regio van de kleine teen ontstaat te weinig ruimte waardoor klachten ontstaan als:

  • Eksterogen.
  • Pijnlijke drukpunten.
  • Krampen in de voet.
  • Afwikkel problemen.

Veiligheid voor volumineuze voeten

Onze voeten worden steeds volumineuzer. Ze worden niet alleen langer maar ook breder en hoger. Klassieke pasvormen houden hier geen rekening mee, hierdoor hebben veel mensen met volumineuze voeten moeite met het vinden van goed passende werkschoenen. Vaak wordt uitgeweken naar werkschoenen die ruim twee maten te groot zijn. De mogelijke gevolgen hiervan zijn dat de schoenen ongemakkelijk zitten en het kan leiden tot fysieke klachten. Daarnaast kan het zijn dat de werkschoenen u niet de juiste bescherming bieden, doordat u niet in de juiste verhouding in uw werkschoenen gepositioneerd staat. Elten heeft een oplossing bedacht voor dit probleem.

Risico’s door het dragen van verkeerd passende werkschoenen

Wanneer je door het volume en de breedte van je voeten voor een grotere schoenmaat moet kiezen ga je onbewust risico’s aan. Een te grote werkschoen beschermt je niet meer waar hij zou moeten beschermen. Doordat de veiligheidsneus niet meer op de juiste plek zit ten opzichte van je voet is niet het gehele gedeelte rond de tenen beschermd. Ook zit je niet meer stevig in je schoenen, waardoor de kans op omzwikken en struikelen groter wordt. Het dragen van te grote schoenen brengt ook een aantal nadelen met zich mee als het gaat om draagcomfort: de voet schuift bij iedere beweging in de schoen, door de wrijving heb je sneller last van zweetvoeten en blaren en doordat je de voeten minder goed kunt afwikkelen is de kans groot dat je sneller vermoeid wordt. Laat je dus door een deskundige partij adviseren wanneer je je klachten hierin herkent.

De oplossing: bijzonder brede leesten en hogere veiligheidsneuzen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van werkschoenen wanneer je brede en/of volumineuze voeten hebt? De pasvorm, demping en het voetbed van een paar werkschoenen zorgen er niet alleen voor dat de schoenen comfortabel zitten maar ontlasten uw gehele bewegingsapparaat gedurende een dag werken. Een volumineuze voet heeft extra ruimte bij de voorvoet nodig. Dit kan gerealiseerd worden door een bredere veiligheidsneus en een breder gebied rond de wreef. Dit kon tot nu toe niet in standaard werkschoenen verwerkt worden. Bij ProtectXXL.nl kunt u echter speciale modellen krijgen die u deze oplossing wel bieden. De SAFEGUARD collectie van Elten:

https://bedrijfskledinghelmond.nl/product/werkschoenen-elten-sander-al-esd-s3

https://bedrijfskledinghelmond.nl/product/werkschoenen-elten-senex-al-esd-s3

Mocht je vragen hebben over deze collectie of een afspraak willen maken in het Safety Centre van Protectxxl.nl om te kijken welke oplossing voor u geschikt is neem dan contact op.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.