Gehoorbescherming aanmeten

Bent u werkzaam in ruimtes waar veel lawaai is of wilt u gehoorbescherming met een hoger draagcomfort? Dan helpen we u bij Bedrijfskleding Helmond graag met het aanmeten van gehoorbescherming. Ons deskundige personeel voorziet u tijdens uw aanschaf van gehoorbescherming van een persoonlijk advies. Daarbij kijken we onder andere naar de verschillen ten aanzien van harde of zachte gehoorbescherming. Daarnaast bespreken wij uw werkzaamheden om te beoordelen welk product, type filter en welke uitvoering het beste bij u past.

Hieronder ziet u enkele stappen die wij doorlopen tijdens het aanmeten van gehoorbescherming. Aanvullend treft u eronder een beknopte uitleg.

 

Stap 1

Beoordeling gehoorgang

Voordat we gehoorbescherming aanmeten wordt er beoordeeld of de gehoorgang goed schoon is. Erg belangrijk! Op de illustratie ziet u bij punt 1: het trommelvlies. Bij punt 2 ziet u: een prop van oorsmeer. Wanneer het oor niet goed gereinigd wordt, bestaat de kans dat de prop verder de gehoorgang in schiet bij het inbrengen van een watje (zie illustratie 2). Dit kan schade aan het trommelvlies of gehoorgang tot gevolg hebben.

Stap 2

Inbrengen watje

Wanneer het oor goed schoon is is kunnen we het watje aanbrengen in de gehoorgang. Dit zorgt ervoor dat de pasta die uithardt in de gehoorgang niet bij het trommelvlies in de buurt kan komen. Door middel van een lichtpen plaatst de otometrist het watje voorzichtig in de gehoorgang.

Stap 3

Gehoorbescherming

Aanmeten otoplastieken

Onze otometrist mengt twee pasta’s tot een geheel en spuit deze aan in de gehoorgang. Hierna moet de pasta hard worden. Het uithardingsproces duur ongeveer 4 á 5 minuten. Hierna wordt de pasta verwijderd en opgestuurd naar de fabrikant. U kunt vervolgens kiezen voor harde of zachte otoplastieken. Tijdens het aanmeten van de gehoorbescherming adviseren we u graag in uw keuze.

Stap 4

Uitleveren otoplastieken

Zodra de afdruk is aangekomen bij de fabrikant wordt deze in productie genomen. Dit is een uitgebreid proces waarbij een gedeelte nog met de hand wordt bewerkt. De levertijd bedraagt daarom doorgaans 4 weken. Zodra wij de otoplastieken aan u overhandigen worden ze nog getest, om er zeker van te zijn dat ze volledig afsluiten in de gehoorgang.

 

Type producten en toebehoren

Dat gehoorbescherming belangrijk is hoeven we u niet uit te leggen. Echter, het is ook belangrijk om voor de juiste producten te kiezen. Wanneer u gehoorbescherming wilt gebruiken voor uw werk kunt u bijvoorbeeld kiezen voor harde of zachte otoplastieken. Hier geven we graag nog wat uitleg over.

Harde otoplastieken

Variphone hard

Deze harde otoplastieken zijn gemaakt van Hypoallergeen acrylaat. Ze zijn gemakkelijk in en uit te draaien, mede door de gladde structuur.

Aanpasbaar filter

Gemakkelijk in gebruik

Niet zelf aan te passen

Zachte otoplastieken

V-Flex zacht

Deze zachte otoplastieken zijn gemaakt van een silicone materiaal. Dit zachte materiaal zorgt ervoor dat de otoplastieken bijdragen aan een hoger draagcomfort.

Extra zacht materiaal

Gemakkelijk te reinigen

Keuze filter

Wilt u meer weten over het aanmeten van gehoorbescherming?

Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch maar u bent ook van harte welkom in onze showroom. Plan hiervoor een afspraak via onderstaande button.