ELTEN WELLMAXX revolutionaire blijvende demping

Geschikte werkschoenen

Wekelijks hebben we te maken met mensen van de werkvloer die door lichamelijk klachten niet of niet goed hun werk kunnen uitvoeren. Veel voorkomende klachten zijn:

  • Hielspoor
  • Knie-, heup-, rugklachten
  • Zweetvoeten
  • Fysieke vermoeidheid

Deze klachten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. Oorzaken waar we vaak mee te maken hebben zijn doorgezakte voetbogen, doorgezakte enkelgewrichten (overpronatie) en ontstekingen aan het peesblad. In veel gevallen kunnen de veroorzakers van deze klachten voorkomen worden, door werkschoenen te dragen die voor uw voeten en werksituatie geschikt zijn. Wat bedoelen we met geschikte werkschoenen?

Alvorens we u advies kunnen geven over welke werkschoenen voor u geschikt zijn hebben we wat informatie nodig. Informatie als veiligheidsklasse en de ondergrond waar u op werkt zijn leidend in ons advies. Een ander belangrijk feit is de conditie van uw voeten. Om deze informatie te achterhalen gebruiken we onder andere een digitale afdruk waarop te zien is wat de huidige conditie van uw voeten is en wat de maatgegevens zijn (lengte en breedte). Daarnaast vertelt u ons wat uw klachten zijn. Uit deze informatie maken we op welke werkschoenen het meest geschikt zijn voor uw situatie.

Indoor werkzaamheden

Bij indoor werkzaamheden wordt vaak gewerkt op een gladde harde vloer (bijvoorbeeld: beton, epoxy). Een opvallend feit is dat er vaak op werkschoenen gelopen wordt met een erg grof profiel. Dit grove profiel is in de meeste gevallen bedoeld voor werkzaamheden op ongelijk terrein, bijvoorbeeld een bouwplaats. Het dragen van dit type werkschoenen op een vloer waar dit helemaal niet nodig is kan leiden tot knie-, rug-, heupklachten, vermoeidheid, enzovoorts. het grove profiel in combinatie met de gladde vloer kan leiden tot meer weerstand op uw gewrichten, wat vanzelfsprekend de hiervoor benoemde klachten kan veroorzaken of verergeren. Een recente ontwikkeling van Elten in combinatie met een Infinergy® zolenkern van BASF is uitermate geschikt voor indoor werkzaamheden op gladde vloeren. De unieke blijvende demping ontlast uw gewrichten en stimuleert de doorbloeding. De WELLMAXX serie is een absolute revolutie in de markt omtrent demping en probleemoplossend vermogen.

De zolen van uw werkschoenen zijn in de meeste gevallen gemaakt van verschillende componenten. Één van die componenten is PU. PU is opgebouwd uit luchtcellen, deze cellen loopt u naar verloop van tijd plat waardoor de dempingswaarde verloren gaat. Het Infinergy® materiaal dat gebruikt is in de ELTEN WELLMAXX zal blijvend zijn dempingswaarde behouden! Daarnaast wordt door het rebound effect energie terug gegeven tijdens het lopen. Deze werkschoenen ontlasten uw gewrichten dus blijvend.

 

 

01 AFGERONDE PROFIELRIBBEN Bijzonder goede hechting op oneffen ondergronden, verhoogde stabiliteit en uitzonderlijke slipvastheid: Dit komt door de profielribben die in rem- resp. stootrichting zijn afgerond. Zo is de veiligheidsschoen bij elk weer en op lastige ondergronden zeer veelzijdig inzetbaar.

02 ERGONOMISCH AFROLLEN Een S-lijn trekt door het gehele profiel van de loopzool en ondersteunt de natuurlijke afrolbeweging van de voet: Landen van de hiel aan de buitenkant, afwikkelen via de middenvoet in de richting van de bal van de voet – een beweging die precies overeenkomt met de S-lijn.
03 FLEXKERVEN Ze maken het verbeterd fysiologisch afwikkelen van de voet mogelijk en bij een knielende beweging wordt het makkelijker fysiologisch buigen mogelijk.
04 VERMINDERING VAN STRUIKEL- EN VALGEVAAR Aan beide einden bevindt zich een negatief profiel, dat „blijven hangen“ speciaal bij draaibewegingen en landingen afdoende reduceert.
05 DE ZOOL MET EEN KERN GEMAAKT VAN INFINERGY® VAN BASF dempt de impact en veert zodra de druk afneemt extreem goed in zijn oorspronkelijke vorm terug, waardoor de energie aan de drager wordt teruggegeven.
06 HONINGRAAT Verhoogde slipvrijheid op gladde industrievloeren. Het loopzoolprofiel heeft een honingraatvorm, zodat het effect van “zuignappen” ontstaat. Ze zorgen voor een goede slipvastheid en voor optimale stabiliteit.

 

 

Kortom, laat u adviseren over welke werkschoenen voor uw werkzaamheden geschikt zijn. Ga op zoek naar een bedrijf waar de kennis aanwezig is om u van dit advies te kunnen voorzien. Vanzelfsprekend staan de medewerkers van Protectxxl.nl klaar voor u. U bent van harte welkom in onze showroom.

Heeft u fysieke klachten? Bestel dan snel deze werkschoenen via deze link.

Bronvermelding

ELTEN WELLMAXX http://elten.com/nl/technologieen/onze-zolen/#toggle-id-9

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.